Tjelohranitelj Slobodana Šaranovića ubijen u sačekuši na Voždovcu

Državljanin Crne Gore Dalibor Despotović (35) ubijen je večeras u Zaplanjskoj ulici u beogradskom naselju Voždovac.

Despotović (35) je radio u osiguranju biznismena iz Danilovgrada Slobodana Šaranovića, koji je ubijen u martu prošle godine ispred svoje kuće u Budvi, u naselju Dubovica.

Pucanj u glavu

Prema informacijama koje “Blic” ima s terena, Despotović je ubijen na mjestu, a njegovo tijelo ostalo je pored automobila, dok su pojedini mediji prenijeli da je upucan u glavu.

Njegova mjenjačnica otvorena je prije oko godinu.

Beogradski mediji pišu da je Despotović jedan od glavnih organizatora likvidacije vođe Zemunskog klana Luke Bojovića.

Naime, Despotović je bio među devetoro uhapšenih u novembru 2010. godine, koji su sumnjičeni da su te godine izvršili nekoliko razbojništava, čime su pričinili materijalnu štetu u vrijednosti od 10 miliona dinara.

Tada je otkriveno da su Despotović i Miloš Kljajić, obojica državljani Crne Gore, u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, podrumima i automobilima krili čitav arsenal oružja.

Tom prilikom pronađena su četiri “heklera”, tri automatske puške, tri pištolja, dvije “pumparice”, 5,5 kilograma sporogorećeg štapina, zolja, municija i lažne policijske značke.
Poznato je i da su Despotović i Kljajić su radili u osiguranju pomenutog Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. godine. Vjeruje se da ih je Šaranović poslao da likvidiraju Bojovića, ali je taj zločin spriječen.

Brat radio u kazinu

Rođeni brat Saše Cvetanovića – Jugoslav Cvetanović koji je, inače, radio u Šaranovićevom kazinu Slavija i koji je poslatim ubicama pružao logistiku uhapšen je također 2010. godine sa Despotovićem i Kljajićem.
Cvetanović je ubijen ubijen u septembru prošle godine, a njegov brat je za ubistvo “zahvalio” Luki Bojoviću.
Avaz

Back to top button