Za čist dom: Trikovi da očistite kupatilo na ekološki način

Ukoliko vam je kupatilo spremno za ”generalku” kada je čišćenje u pitanju ili više ne želite da koristite hemikalije koje mogu da budu štetne, evo sjajnih prijedloga za svaki dio prostorije.

1. Čišćenje stakla i ogledala

Skuhajte tri kesice crnog čaja u 250 ml vode. Time možete da očistite staklo i ogledalo u kupatilu.

Samo sipajte čaj u bocu s raspršivačem i umjesto ubrusa, koristite stare novine. Za najbolje rezultate nanesite čaj dva puta na površinu koju treba očistiti.

2. Kada i tuš kabina

Niko ne voli da riba kadu ili tuš kabinu, ali to mora da se uradi. Najjednostavniji način je da pomiješate istu količinu sirćeta i tečnog sapuna i da tom tečnošću očistite prljave površine.

3. Mrlje od vode

Ukoliko želite da uklonite fleke od vode s metalnih površina, potreban vam je samo limun, kojim ćete da ih istrljate i one će nestati nakon ispiranja! Za upornije fleke umotajte slavinu krpom i natopite je alkoholnim sirćetom na oko 30 minuta.

Teško dostupna mjesta na kraju očistite starom četkicom za zube.

4. Čaša za četkice

Ovaj sitni detalj ne samo da se brzo isprlja, već može da bude i leglo bakterija, pa je potrebno da ga stalno čistite. Najjednostavniji način je da je, ukoliko je od keramike, ubacite u mašinu za sudove.

5. WC šolja

Sve što je potrebno da uradite je da sirće sipate u vodokotlić. Zatim sipajte sirće u bocu sa raspršivačem, pa očistite i dasku za wc šolju. Potopite maramice sirćetom i ostavite ih uz unutrašnju ivicu šolje na nekoliko minuta. Na kraju ih uklonite i starom četkicom za zube oribajte ivice.

6. Četka za wc

Najveće leglo bakterija u kupatilu je svakako četka za wc šolju. Najjednostavnije je da u posudu sipate neko univerzalno sredstvo za čišćenje, poput varikine.Avaz

Back to top button