Kristijano Ronaldo iskeširao 16,5 miliona eura za stan

Najbolji fudbaler na svijetu Kristijano Ronaldo (Cristiano) od zarade, možda i najveće u historiji fudbala, što od ugovora s klubovima, što od marketinga i sponzora, može sebi priuštiti skupe stanove i automobile.

Nije tajna da je veliki ljubitelj brzih igračaka i da u svojoj garaži ima više od 20 skupocjenih automobila, a također i nekoliko kuća i stanova, a posebno je impresivan onaj koji je kupio u Njujorku za 16,5 miliona eura.

Stan se nalazi u popularnoj kuli „Trump Tower“ u Petoj aveniji na Menhetnu koja je visoka 202 metra i ima 58 spratova. Ronaldov novi stan ima blizu 235 kvadratnih metara i kompletno je opremljen tradicionalnim namještajem i ima tri spavaće sobe.

Razlog zašto je stan ove veličine toliko skup je panoramski pogled na Njujork od 360 stepeni. Ronaldo će moći pratiti dešavanja na zauzetim ulicama Menhetna čak i iz svoje tuš-kabine.

Ronaldo je kupovinom ovog stana još više potkrijepio sumnju da će nakon Real Madrida nastaviti karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama, a o odlasku se sve više priča.


Klix

Back to top button