Pokušaj ubistva kod Velike Kladuše: Ranjeni muškarac na operaciji, osumnjičeni uhapšen

Tridesetjednogodišnji Emin Nadarević iz Velike Kladuše ranjen je večeras u pucnjavi koja se dogodila u mjestu Dabrovine kod Velike Kladuše, dok je njegov 54-godišnji napadač Eniz Osmanagić uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Kako Faktor nezvanično saznaje, do pucnjave je došlo oko 19 sati. Tom prilikom je Nadarevića, koji je navodno prije par dana izašao iz zatvora, pucajući iz pištolja ranio Osmanagić.

Policija je, odmah nakon prijave, izašla na mjesto događaja, te tu zatekla Nadarevića sa povredom u predjelu lijevog ramena, dok je osumnjičeni Osmanagić automobilom pobjegao u nepoznatom pravcu.

Ranjeni muškarac je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje se trenutno nalazi u operacionoj sali. U međuvremenu je policija pronašla Osmanagića, kao i automobil kojim je pobjegao te oružje iz kojeg je pucao.

Motiv pucnjave za sada nije poznat, te će biti utvrđen nakon kriminalističke obrade.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona potvrđeno nam je da je došlo do pucnjave, kao i to da je osumnjičeni uhapšen.

– O svemu je upoznat i tužilac koji je ovo krivično djelo okvalifikovao kao ubistvo u pokušaju. U toku je kriminalistička obrada osumnjičenog O. E., dok je mjesto događaja obezbijeđeno i ujutro će biti obavljen uviđaj – kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Izvor: Faktor

Back to top button