Bošnjaci Yverdon: Način uspjeha, jedinstva i snage!

U moru negativnih priča koji se šire brzinom svjetlosti po portalima širom Bosne i Hercegovine , one pozitivne često izgube svoje mjesto. Pa tako umjesto da budu najčitanije njihovo mjesto preuzmu one negativne.

Photo: Infosvijet.net

Mi vam donosimo još jednu pozitivnu sportsku priču, ovaj put iz Yverdona, a glavni lik ove sjajne sportske priče je fudbalski klub Bosna Yverdon. Naime, klub je osnovan 1.jula 2004 godine odlukom nekoliko bošnjaka koji uspješno žive i rade u ovom švicarskom gradu.

FC Bosna Yverdon u ovim teškim vremenima financijski dobro stoji, a za to su zaslužni raznorazni sponzori, privatni poduzetnici koji vole ovaj klub. Teško je u ovom vremenima voditi sportski klub u Švicarskoj ali čelnici ove ekipe se snalaze. Imaju i pomoć od Sportskog saveza Švicarske kao i od prijatelja kluba. Imaju sve generacije tj.sve ekipe od malih pionira pa do seniora, no ni to nije sve. U projektima su i sa Boxerskim klubom Fc Bosna Yverdon na čelu sa Samirom Suljićem.

Cilj Bosne Yverdon, prema riječima predsjednika kluba, je što više ujediniti narod iz Bosne koji živi i radi u gradu Yverdon i okolo. Dugo se takmiče u Drugim ligama Švicarskog fudbala. U isto vrijeme trude se dane zanemare omladinski pogon i potrudit će se da djeci stvore još bolje uslove za rad.

Već dugi niz godina ovaj klub bilježi odlične rezultate u švicarskom nižem rangu, imaju odličnu seniorsku ekipu, i naravno sve one uzraste od najmanjih do najvećih. Klub funkcioniše od raznoraznih skupova koje organizuje vodstvo kluba, muzičke večeri, humanitarni koncerti i donatorske večere jedni su od primjera ujedinjenja bošnjaka u ovoj sredini. Uz sve to klub ima veoma respektabilne sponzore, a to su naši ljudi prije svega podrinjci koji su se veoma dobro adaptirali i snašli u ovom gradu u kantonu Vaud (VD).

Pomenućemo vam samo neke od njih, a to su :

SMS Thermoformage SA
Redžo & Fils
KiKi Pneus SA Yverdon
S.E.M.O étanchéité…

I brojni drugi, a trebamo posebno istaći novog sponzora koji oprema ekipu Fc Bosna Yverdon, organizacju ACERBIS ba-sportstyle.com i donosimo vam par rečenica o našem podrinjcu Admiru Bećiroviću osnivaču ba-sportstyle.

Admir Becirovic je rođen 02.09.94 u Neuchatel-u, a korjene vuče iz Hrnčića, opština Bratunac. Oženjen je i završio je elektrotehničku školu u Švicarskoj.

Prenosimo vam njegove riječi:

Otac mi bio predsjednik džemata Neuchatel i SDA CH, preselio je u augustu 2015.godine.

Ba sportstyle je osnovan u cilju da se tada promoviše i uveže bosanski brend za sportsku opremu HAAD get a game. Napravljena oprema za FC Bosna Yverdon. Narudzba u kojoj je bilo dosta problema sa rokovima isporuke i kvalitetom materijala ,zbog toga je i direktno raskinut ugovor. Posle toga BA Sportstyle je bio u potražnji sa drugim markama. Sa Patrick smo imali ugovor, ali i to smo prekinuli zbog estetskog manjka tog brenda, a tadaje urađena oprema besplatno za jednu ekipu iz područja Bratunca ekipe Fair Play Povratak. Mladi momci povratnici koji probaju kroz fudbal da pokažu najljepše lice ovog prostora i daju primjer pesimistima da se tu može opstati. Posle toga je došlo do ugovora sa ACERBIS firmom iz Italije koja posluje sa sportskom odjećom od 1973. i od tada je krenuo razvoj Ba-sportstyla jer je se marka ACERBIS pokazala kao extra kvalitetna sa vrhunskim dizajnom. BA Sportstyle je glavni tehnički sponzor FC BOSNE Yverdon i FC BOSNE Neuchatel kao i Lusitanos portugalski klub u Neuchatelu. Takođe opremamo i Romanel Lausanne i dosta manji klubova u regionu.

Prethodnih godina je ovaj tim napravio ogromne stvari kada je u pitanju uspjeh i sve ono što ovaj klub čini još većim.

Takođe,  Fc Bosna Yverdon pored ostalog prvenstveno i svakodnevno surađuje sa ljudima iz Džemata Yverdon koji finacijski podpomažu klub i sa HUBY- Humanitarno Udruženje Bošnjaka Yverdon.

Apsolutno svi ljubitelji fudbala mogu podržati ovaj projekat tima iz Yverdona i sve što nas više ima i što pokažemo veću želju i jedinstvo dobićemo i željene rezultate.

Zahvaljujemo se gosp. Selmiru Muminoviću predsjedniku kluba i jednom od vlasnika firme SMS Thermoformage SA i Suadu Ćosiću glavnom i odgovornom za sve manifestacije i događaje u klubu, te udruženju HUBY ispred kojeg stoji.

Mehmedović M. Infosvijet.net

Back to top button