Optuženi Medin Koso uhapšen zbog pljačke benzinske pumpe

U Kantonalnom sudu Sarajevo jučer je odgođeno suđenje za ubistvo Anesa Mešića (38) jer je optuženi Medin Koso (24), koji se brani sa slobode, uhapšen prekjučer na području Istočnog Sarajeva zbog sumnje da je opljačkao benzinsku pumpu. Koso je jučer ispitan u Policijskoj upravi Novo Sarajevo zbog ovog razbojništva

Zajedno s Marijom Mrnjavcem (23), sudi mu se zbog zločina u kafiću “Tango” na Trgu Oteškog bataljona u Sarajevu, gdje je 22. maja prošle godine ubijen Mešić. Na optuženičkoj klupi je i Sadin Dobratići, koji im je pomogao nakon zločina.

Mešić je kobnog dana sjedio u kafiću i telefonirao s Mrnjavcem. Prepirali su se zbog novca. Potom je Mrnjavac, naoružan pištoljem, došao s Kosom i ranio Mešića u stomak. Zatim su pobjegli, a Mešić je pao. Hitna pomoć je na mjesto događaja došla za dvadesetak minuta, ali Mešiću nije bilo spasa. Iz pištolja kalibra 6,35 milimetara ranjen je u trbuh, dva centimetra iznad pupka.

Uprkos reanimaciji, Mešić nije preživio ranjavanje, a dvojica napadača su pobjegla. Nakon zločina, Dobratići im je pomogao da se sakriju u njegovoj kući u Vogošći.

Po Otesu su tada kružile priče kako su Mešić i Mrnjavac odranije imali neraščišćene račune, ali su ipak bili prijatelji. Neposredno nakon zločina, mogle su se čuti i priče u vezi s dugovanjem novca te dilanjem spida i marihuane.
Avaz

Back to top button