Tuzlak redovno tukao 15-mjesečnu bebu jer mu je smetao plač

08.02.2018. / 15:10h Regija – Osumnjičen za ubistvo Tuzlak redovno tukao 15-mjesečnu bebu jer mu je smetao plač Tuzlak redovno tukao 15-mjesečnu bebu jer mu je smetao plač Foto: Vijesti.me / Vijesti.ba Tuzlak Nermin Šišić koji se tereti za ubistvo 15-mjesečnog dječaka Pavla u Podgorici, tukao je dječaka svaka 2-3 dana jer mu je smetao njegov plač.
Kako javlja crnogorski portal Vijesti, prema izjavama majke jelene jovović to je činio udarajući ga pesnicama po ustima i vukao za uši. Istakla je kako je u Šišić u početku bio normalan, ali da je u novembru počeo zlostavljati dijete govoreći kako plače iz hira. Modrice na djetetu primjećivala je i kada bi se vratila kući a Pavel ostao sam sa Šišićem.

U januaru ove godine Šišić je odveo dječaka kod ljekara nakon što ga je pretukao i neko vrijeme ga je prestao tuči. Krajem januara ponovo je počeo.

“Opominjala je Šipića da to ne radu i tada je dolazilo do svađe. Ona je rekla da je prije dva-tri dana kada se vratila od frizera kući, zatekla povrijeđeno dijete. Imalo je modrice na obje strane lica, na čelu, a usne su krvarile. Šišić je tvrdio da su se djetetu vratile povrede. Priznao joj je da je dječaka udario po ustima otvorenom šakom, ali ne i da ga je udario po čelu i licu. Kaže da u to nije vjerovala”, piše u naredbi Tužilaštva Podgorice.

Jovović je tužiocu kazala da se njen sin u nedjelju probudio oko 10 sati i da je bio malaksao i da mu se spavalo skoro na svakih sat vremena. Izašli su vani između 12 i 13 sati, Šišić ga je izvadio iz kolica i htio je da dijete hoda, ali kako je Pavle bio malaksao nije mogao. Šišić ga je potom stavio na ćebe i udario otvorenom šakom u predjelu usta. Tada je pozvao Hitnu pomoć i krenuli su kući. On ga je nosio u naručju. Krenuli su prema kući i u povratku su sreli hitnu. Šišić je otišao s dječakom, a Jovović kod komšinice s kojom je naknado taksijem otišle do Dječije bolnice.

Tužiocu je kazala kako u kući nije ništa brisala, te da je to vjerovatno učinio Šišić, ali da ona nije vidjela. Na pitanje tužioca zašto ga nikada nije prijavila policiji ili Centri za socijalni rad, ili otjerala kući, Jovović je rekla da ne zna, te da ga se bojala iako je nikada nije udario.

Naredbom o sprovođenju istrage Nermin Šišić se tereti da je 4. februara u Ulici Radosava Burića 71, u kući osumnjičene Jelene Jovović, ubio dijete, koje je prethodno zlostavljao od novembra do tog dana.

“Tako što je dijete u više navrata udarao šakama u predjelu usana, čupao za uši i stiskao za vrat, da bi 4. februara P. J. zadao više udaraca stisnutim pesnicama u predjelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne povrede od kojih je dijete preminulo na Institutu za bolesti djece 5. februara oko pet sati, pri čemu je okrivljeni bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje”, opis je krivičnog djela “teško ubistvo“, koje se osumnjičenom Šišiću stavlja na teret.

Osumnjičena Jovović se tereti za kršenje porodičnih obaveza, jer je od novembra do februara, kršenjem zakonom utvrđenih porodičnih obaveza ostavljala u teškom položaju člana porodice koji nije bio u stanju da se sam o sebi stara.

“Na način što je u više navrata u kući ostavljala svoje dijete staro 15 mjeseci nasamo sa okrivljenim Šišić Nerminom, iako je znala da okrivljeni njeno dijete zlostavlja, te protivno odredbi člana 70 stav 2 Porodičnog zakona Crne Gore svoje dijete nije štitila od ponižavajućih postupaka i kazni koje vrijeđaju ljudsko dostojanstvo djeteta”, piše u naredbi, prenose Vijesti.

Tužilac je zatražio pritvor za oboje osumnjičenih.

(Vijesti.ba)

Back to top button