Dino Konaković: Napuštam SDA, odluku još nisam saopćio stranci

Elmedin Konaković / Vijesti.ba

U emisiji “Face to Face” kod Senada Hadžifejzovića Dino Konaković je ekskluzivno otkrio da je napustio Stranku demokratske akcije (SDA). Konaković je rekao da radije bira da bude lokalni lider koji je dobar, nego na nekoj poziciji u sistemu koji nije dobar. Odluku, kaže, još nije zvanično saopćio organima stranke.
Rekao je i kako neće napustiti poziciju premijera KS te otkrio kako je još nekoliko zastupnika u kantonalnoj Skupštini napustilo Klub SDA.

On je svoju odluku objasnio kao pobunu protiv sistema koji ne funkcionira. Napomenuo je da je Skupština Kantona Sarajevo utvrdila i predstavila dokaz šta se dešava u određenim javnim preduzećima, uz ostalo i ZOI-u, koja pripadaju općinskim organizacijama SDA.

Podsjetimo, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković podnio je nedavno ostavku na sve funkcije koje je obnašao unutar Stranke demokratske akcije (SDA)

Loading ad
Konaković, koji je i premijer Kantona Sarajevo, u SDA je obnašao funkcije potpredsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kao i člana Izvršnog odbora SDA Općinske organizacije Centar.

(Vijesti.ba)

Back to top button