Ovo je priča o Slogi Simin Han, klubu za kojeg će znati cijela BiH (VIDEO)

Ova priča govori o tome kako jedan potpuno zaboravljeni nogometni klub postaje ozbiljan protivnik velikim klubovima u Bosni i Hercegovini.

NK Sloga nosi tradiciju svog postojanja već 60 godina. Posljednjih 20 godina klub je bio praktično izbrisan, ali mladi nogometaši odlučili su obnoviti Slogu iz Tuzle.

,,Priča oko kluba je na vrhunskom nivou. U vazduhu se osjeti pozitivna energija i nadam se da ćemo naredne sezone igrati Premijer ligu BiH”, rekao je Ivan Kostić, fudbaler Sloge.

Azmir Husić je rođen u Bratuncu, a dobar dio svog života je živio i radio u Americi.

,,Prvenstveno mi je bio cilj da omladinu i djecu afirmišem. U ovom naselju u 2012. godini nije bilo nijedno dijete koje je treniralo. Na mjestu današnjeg stadiona je bila jedna velika livada. Omogućili smo sve i ovdje djeca treniraju bez plaćanja članarine. Želim da Sloga postane prepoznatljiv klub u cijeloj Bosni i Hercegovini”, rekao je Husić.

Do sada je u infrastrukturu u Simin Hanu uloženo oko dva miliona KM, a oko 200 djece svaki dan trenira na stadionu u Simin Hanu.

https://www.slobodnaevropa.org/a/video-liberty-samo-sloga-simina/28777981.html

,,U Tuzli se osjećam kao u Nišu. Ovdje ima muslimana, katolika i pravoslavaca, ali odnosi su na sjajnom nivou”, završio je Kostić. (Maja Nikolić | RSE)

Tuzlanski.ba

Back to top button