Preminuo srbijanski glumac Nebojša Glogovac

Nebojša Glogovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Srbijanski glumac Nebojša Glogovac preminuo je nakon teške bolesti u 49. godini u Beogradu, javili su srbijanski mediji.

Glogovac je prije deset dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Rođen je 1969. godine u Trebinju u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac, a u Pančevo je preselio kada je imao sedam godina. Prvu ulogu ostvario je u seriji “Bolji život” u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića.

Nakon završene srednje škole upisuje studij Psihologije na Filozofskom fakultetu, a nakon dvije godine upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. S njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste “Vukovar, jedna priča” u kojem je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu “Ubistvo s predumišljajem” gdje je tumačio lik Bogdana.

Neke od uloga po kojima će ostati upamćen ostvario je u filmovima “Bure baruta”, Nebeska udica”, “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, “Klopka”, “Hadersfild”, “Branio sam Mladu Bosnu”, “Krugovi” te u serijama “Porodično blago”, “Moj rođak sa sela”, “Vratiće se rode”, “Vojna akademija”…

Od 1996. godine bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta gde je odigrao niz zapaženih uloga. Najzapaženije pozorišne uloge ostvario je u predstavama “Sumnjivo lice”, “Metamorfoze”, “Hadersfild”, “Šine”, “Lutalica”, “Lažni car Šćepan Mali”, “Hamlet”…

Među kritičarima je važio za jednog od najboljih glumaca u regionu, a za svoj umjetnički rad je dobio brojne nagrade i priznanja među kojima su i pet godišnjih nagrada njegovog matičnog pozorišta JDP-a.

Klix.ba

Back to top button