Zijo Ribić postao otac: “Zaplakao sam kada mi je javljeno da se rodila Sara”

Zijo Ribić, čovjek koji je tokom agresije na BiH preživio jednu od najvećih tragedija, postao je otac. Njegova supruga Ramiza, prekjučer oko 7.30 sati, na svijet je donijela djevojčicu, koju su nazvali Sara.

Najljepšu vijest Zijo je primio dok je bio na poslu, a kada mu je supruga javila da je postao otac, odmah je, kako kaže, počeo plakati.

– Supruga me nazvala oko osam sati ujutro i rekla da se porodila. Presretan sam. Napokon i ja imam svoje dijete i razlog više da se borim. Mislim samo na moju bebu, živim za nju i samo razmišljam o tome kako da joj bude što bolje – priča Zijo Ribić za Faktor.

Podsjećamo, riječ je o čovjeku koji je žrtva stravičnog zločina koji su, u Skočiću kod Zvornika, 1992. godine počinili “Simini četnici”. Ziji je ubijeno šest sestara, brat, majka i otac. On je, iako ranjen, preživio strijeljanje, ali je kao osmogodišnjak ostao potpuno sam, bez ikoga svoga.

Nakon mnogo borbe i preživljenih trauma Zijo Ribić sada radi kao kuhar u Javnoj ustanovi “Naše dijete”, gdje svakoga dana pravi obroke mališanima u tuzlanskim vrtićima. Živi u tuzlanskom naselju Ši Selo u stanu koji je dobio u sklopu projekta socijalnog zbrinjavanja.

– Beba je jučer stigla kući, jutros nam je dolazila babica i za sada je sve u redu. Još se navikavamo, učimo kako da se brinemo za nju. Upravo smo uspavali Saru. Želim se zahvaliti mojim kolegama i ustanovi “Naše dijete”, jer su mi velika podrška – kaže Zijo, koji se zahvalio i Gradskoj upravi Tuzle, jer je njegovu bebu po izlasku iz bolnice dočekala i Svjetlana Kakeš, šefica kabineta gradonačelnika.

Beba Sara Ribić nakon rođenja bila je duga 57 centimetara i teška 3.390 grama. Za roditelje Ziju i Ramizu sreća je nemjerljiva.

Izvor: Faktor.ba

Back to top button