Džanan Musa dobio hrvatsko državljanstv

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa više nije stranac u ekipi Cedevite budući da je dobio sportsko državljanstvo Hrvatske.

Olakšavajuća je to okolnost za trenera Juru Zdovca uoči nastavka sezone jer u rotaciji ne mora više razmišljati o Musi kao strancu.

“Musa dobija igračko državljanstvo i više nije stranac tako da je to odlična vijest, ponajprije za mene kod postavki petorki na parketu”, rekao je Zdovc za klupsku stranicu.

Bh. košarkaš je dobio sportsko državljanstvo jer su protekle tri godine od registracije za Cedevitu i više se neće voditi kao igrač stranac u utakmicama Kupa Krešimira Ćosića i Hrvatske košarkaške lige.

“Veoma sam zadovoljan i sretan zato što sam došao do tog nekog dijela, gdje mi je to već treća-četvrta sezona u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario”, rekao je Musa.

Cedevitu sada očekuje Final Eight Kupa Krešimira Ćosića, a u četvrtfinalu u četvrtak od 17:00 sati igrat će protiv Zagreba.

(Bportal.ba/ Klix.ba) Photo

Back to top button