Meca Cazin: Pokušao bih se baviti politikom, ali jedna osoba ne može mnogo promijeniti

Amel Družanović, poznatiji kao Meca Cazin, svojim video klipovima unosi veselje u bh. domove i često popravi dan svojim šaljivim snimcima. Popularni Cazinjanin, kojeg vole i mladi i stari, razgovarao je za 24h.ba, a intervju Vam prenosimo u cjelosti.

Razgovarao: Ahmed Pašalić

24h.ba: Amele na početku ovog razgovora kaži mi, kakav je osjećaj imati influencu prema mladima? Da li si svjestan svoje odgovornosti u riječima koje prenosiš njima?

Meca: Kada sam počeo raditi to što radim nisam bio ni svjestan koliko će to uspjeti i šta ću postati. Drago mi je i volim to što radim, te svakako se trudim da izbjegavam riječi koje nisu prigladne za djecu jer znam da me njih najveći postotak gleda.

24h.ba: Definitivno se originalnost uvijek isplati. Boli li te činjenica da se na današnjoj sceni, kako medijskoj, tako i YouTube, pojavljuje veliki broj osoba, čija namjera je isključivo clickbait?

Meca: Ne obazirem se puno na druge, ali primjetim da ih dosta koristi clickbait kako bi privukli gledanost. Ja se trudim da moji klipovi budu orginalni i da nasmijem djecu koja me prate.


24h.ba: Šta se to za pet i deset godina promjenilo na YouTubeu?

Ranije je bilo samo par jutubera koji su snimali, dok ih je danas bezbroj. Također, učestile su svađe među jutuberima, koje su uglavnom s ciljem podizanja popularnosti.

24h.ba: Šta bi bio da ne postoji internet? Čime bi se bavio, koja je tvoja druga ljubav?

U privatnom životu ja sam svakako zaposlen, a youtube je uglavnom hobi od kojeg se i zaradi. Da nije interneta vjerovatno bih se posvetio nekom sportu, jer bilo bi dosadno.

24h.ba: Mladi odlaze, i sam si svjestan da je mnoštvo omladine u inostranstvu. Bojiš li se budućnosti ove države? Da li je najbolje rješenje – trbuhom za kruhom, ili patriotizam ili neki drugi faktor igra bitnu ulogu?

Meca: Iako ne planiram otići, a imao sam i imam priliku, trenutno je, zbog situacije u državi ali i zbog vlade koja ništa ne poduzima, najbolje napustiti zemlju i raditi u inostranstvu. Dok je više entiteta i predsjednika u državi za nju nema napretka.


24h.ba: Da li bi ikada ušao u političke vode? Šta bi uradio kada bi imao političku moć?

Meca: Bi pokušao sa politikom, s ciljem da nešto promijenim ali mislim da jedna osoba ne može puno napraviti i promijeniti.

24h.ba

Back to top button