Najavljena sjednica Predsjedništva SDA: Ostavka Konakovića jedna od glavnih tema

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA), u sriejdu od 16 sati održat će sjednicu, na kojoj bi najvjerovatnije trebali razgovarati o ostavci premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića.

Podsjećamo, veliku buru na političkoj seceni u Kantonu Sarajevo, ali i u dijelu Federacije BiH, pokrenuo je kantonalni premijer Konaković, nakon što je krajem prošle sedmice obznanio da se povlači sa svih stranačkih funkcija.

Također, prema najavama, funkcioneri bi trebali razmatrati i pitanja kao što je europski put BiH, te funkcioniranje vlasti na svim nivoima, koalicije i slično, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Zasigurno će ovo biti jedna veoma zanimljiva sjednica, nakon koje će javnost u BiH dobiti veoma važne reakcije na posljednja dešavanja na političkoj sceni.

Predsjedništvo SDA čine Bakir Izetbegović, Adil Osmanović, Amir Zukić, Šefik Džaferović, Asim Sarajlić, Denis Zvizdić, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Edin Mušić, Edin Ramić, Mirsad Kukić, Senad Bratić, Aljoša Čampara, Selmo Cikotić, Alma Čolo, Amir Fazlić, Suad Hasandedić, Hikmet Hodžić, Dževad Hodžić, Asim Kamber, Dževad Mahmutović, Fadil Novalić, Aida Obuća, Ramiz Salkić, Nermin Mandra, Fikret Prevljak, Esed Kadrić, Refik Lendo, Salko Zildžić i Senija Bubić.

Back to top button