Izetbegović o Konakoviću: Je li problem u nekom teletu, parkingu ili računima…

Foto: S. Saletović

Koliko su posljednja unutarstranačka previranja uzdrmala SDA postalo je jasno kada je predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović novinarima kazao da ni nakon tri sata rasprave nikakav zaključak nije donesen, te da će sjednica Predsjedništva SDA trajati večeras još nekoliko sati.

– O unutarstranačkim problemima se razgovaralo, ali vam ništa ne mogu reći jer je rasprava još u toku i trajat će sigurno dva, tri sata – kazao je Izetbegović.

On je potom iznio neke od zaključaka koji se uglavnom tiču dnevno-političkih stvari, kao što je nedavno usvojena strategija Evropske unije za zapadni Balkan, te druge aktuelne političke teme u BiH i Federaciji BiH.

Na insistiranje novinara da ipak ocijeni stanje unutar stranke, te situaciju sa Elmedinom Konakovićem, Izetbegović je kazao kako je Konaković bio jedna od uzdanica SDA, te da je lično podržao njegovo imenovanje.

– Konaković je trebao da se bavi problemom u Kantonu Sarajevo, a ne nekim teletom u restoranu, računima koje je neko donio, parkingom i računima, to treba da radi inspekcija. Uostalom, ako je bilo nekih problema trebao je to rješavati sa nama u SDA ili direktno sa mnom. Ja mislim da je on ovo pripremao nekoliko mjeseci, jer je izbjegavao da se susretne sa gospodinom Sarajlićem – kazao je Izetbegović.

Upitan da li će SDA ima dovoljno ruku u Skupštini Kantona Sarajevo da smijeni Konakovića, te da li postoji neko ko bi ga mogao zamijeniti, Izetbegović je kazao da se time treba baviti Kantonalni odbor, nakon čega je Sarajlić novinarima kazao da SDA trenutno nema rješenja za ovu situaciju.

– Mi nismo sami u vlasti u KS. Tu smo sa našim partnerima i s njima ćemo tražiti rješenje – kazao je Sarajlić.

Novinari su Izetbegovića dalje pitali kakvo je stanje u Tuzli, te da li će SDA uvesti povjereništvo u SDA Tuzla.

Izetbegović je kratko kazao da ne zna, te da ako to novinare zanima da tu ostanu još nekoliko sati koliko će prema njegovoj procjeni još trajati rasprava.

Izvor: Avaz.ba

Back to top button