MALI TRIKOVI ZLATA VRIJEDE: Ovo MORAJU ZNATI svi koji koriste pametne telefone na Androidu

Prva stvar koju biste trebali napraviti je isključiti ‘adaptive brightness’ ili ‘ambient display’

vrijeme i novac smanjenjem podatkovne potrošnje? Uključivanjem ove značajke smanjujete potrošnju podataka i do trideset posto. Kako to napraviti? Odite u Chrome > Settings > Data Saver i uključite ga.

Jeste li znali da WiFi možete ostaviti uključenim dok je ekran isključen? Sve što trebate napraviti je otići u Settings>Wi-Fi>Advanced>Keep Wi-Fi on during sleep te tamo izaberite Always.

Google Now aktiviran dodirom uveden je u Androidu 6.0. On daje kontekstualne informacije o svemu što se nalazi na ekranu, što znači da ne morate pokretati zasebnu pretragu ako vam nešto nije jasno. Za njegovo korištrenje, ponavljamo, trebat će vam barem Android Marshmallow.

Da biste aktivirali Google Now on Tap, odite u Settings > Google > Search & now > Voice i uključite ga/isključite. Nakon što aktivirate opciju, moći ćete dobiti brzu i preciznu informaciju o sadržaju jednostavnim tapom. Da biste ga isključili, tapnite na ikonu s tri točkice i nakon toga na Settings gdje možete tapnuti na off.

Android Device Manager je vrlo dobar alat za potragu za izgubljenim (ili ukradenim) telefonom. Device Manager ga može zaključati, natjerati da zvoni, izbrisati sav sadržaj ili čak poslati poruku osobi koja ga pronađe.

Android Device Manager je moguće podesiti u sklopu aplikacije Google Setting pod značajkom Security. Moguće ga je aktivirati iz daljine kako bi pronašao vaš telefon, zaključao ga ili čak izbrisao. Naravno, da biste to napravili, morat ćete aplikaciju aktivirati kao administrator. To možete napraviti odlaskom u Settings > Security > Device Administrators i tamo tapnuti na kockicu pored stavke Android Device Manager.

Treba vam elegantni app koji omogućuje dijeljenje poruka i linkova među uređajima bez potrebe za slanjem poruka? Kratki odgovor – Pushbullet.

Pomoću njega je moguće slati linkove između telefona i tableta, PC-ja i telefona ili telefona i drugih uređaja. On vam također daje mogućnost primanja i slanja SMS-ova ili poziva, što znači da ga se isplati downloadati.

Izvor SB

Back to top button