Salkić: Nije Ramiz na crnoj listi SAD-a već je to Milorad Dodik

Član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) i potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Ramiz Salkić prokomentirao je danas prijetnje koje mu je uputio predsjednik entiteta RS Milorad Dodik.

– Posao koji radim ja radim prije svega zarad ispravljanja nepravde koja je učinjena prema mom narodu i mojoj domovini i posao koji radim ne radim zarad novca. Milorad Dodik nema ni po kojem osnovu pravo da meni smanjuje plaću zato što smo mi u istom rangu. Bili smo zajedno na izborima. On je pobijedio za predsjednika, a ja sam pobijedio za potpredsjednika i mi smo u istoj ravni – kazao je Salkić.

Dodik je, potvrdio je Salkić, ispunio jednu od prijetnji koja se odnosila na smanjenje plaće potpredsjedniku entiteta RS za 20 posto.

– Dobio sam danas rješenje. Koeficijent sa 3,6 umanjen je na 2,8 i vidjet ćemo kolika će to biti plaća. To nije glavni problem u cijeloj priči već prijetnja meni lično, a ja to doživljavam kao prijetnju prema mojoj porodici isvim Bošnjacima na prostoru entiteta RS, a to je da ja pazim šta pričam i da se discipliniram da me oni ne bi disciplinirali. Ramiz Salkić će nastaviti istim tempom, na isti način obavljati posao koji obavlja, ukazivati na diskriminaciju i nepravdu koja se čini Bošnjacima i svim drugim nesrbima na prostoru entiteta RS. Ne bojim se Dodika i njegovih prijetnji – izjavio je Salkić.

Potpredsjednik entiteta RS tvrdi da on nije osoba koja šteti ugledu tog entiteta, već da je to upravo Milorad Dodik.

– Milorad Dodik krši Ustav, ne poštuje odluke Ustavnog suda, ne poštuje odluke domaćih i međunarodnih sudova, veliča ratne zločince, negira presuđeni genocid, provodi referendum koji je zabranjen. Molio bih vas da navedete nekoga ko je činio to sve u ovoj zemlji. Ugled RS-a i srpskog naroda ruši upravo Milorad Dodik. On je predsjednik entiteta, dolazi iz reda srpskog naroda i nalazi se na crnoj listi SAD-a. Nije tamo Ramiz. Tamo je Milorad Dodik. Sa Miloradom Dodikom mnogi ambasadori ne žele da se sastaju i razgovaraju, a ne sa Ramizom Salkićem. Sasvim je jasno ko je problem u ovoj zemlji – zaključio je Salkić.

Izvor: Faktor

Back to top button