Jeste li zaboravili Izeta Fazlinovića? 74 su mu godine, iznenadit ćete se čime se danas bavi

Nadarević
Mustafa Nadarević vjerovatno je omiljeni glumac mnogih generacija ljubitelja dobrog filma. Glumio je u bezbroj sjajnih ostvarenja, bio prvak drame u Zagrebu, uveseljavao i fascinirao gdje god da se pojavi.

Nakon serije Lud zbunjen normalan i uloge Izeta Fazlinovića, Mustafa nije odlučio prestati iako su mu već 74 godine. Mnogi će se iznenaditi čime se on danas bavi jer su njegovi televizijski nastupi sve rjeđi.

Nadarević je i dalje aktivan, kao u naponu snage, a čini se da radi više nego ikada. Putuje širom svijeta i igra predstavu Sjajni momci zajedno s kolegama iz Lud zbunjen normalan Senadom Bašićem (Farukom) i Moamerom Kasumovićem (Damirom).

Nedavno su boravili u Americi pa i u Australiji, a gdje dođu izazivaju nevjerovatnu pažnju. Mnogi se i dalje čude njegovoj energiji i želji za radom, a oni koji ga gledaju na scenu shvataju da je i dalje jedan od naših najboljih glumaca.

Ko zna dokad će glumiti i dokad će mu biti zanimljivo igrati, ali mi se nadamo da će to trajati zauvijek. I da će nas svojom vitalnošću fascinirati još puno godina.

Mustafa, živio nam još sto godina!

Bhdijaspora.net

Back to top button