Tuga na sahrani djevojčice u Knjaževcu: Beba Maša umrla od gladi

Tromjesečna Maša Đorđević koja je nedavno preminula u Knjaževcu umrla je od gladi, potvrdila je obdukcija koja je nad tijelom djevojčice obavljena u Institutu za sudsku medicinu u Nišu.

Kuća u kojoj je živjela porodica Đorđević FOTO: BLIC Kuća u kojoj je živjela porodica Đorđević FOTO: BLIC
Zbog zapuštenosti i neuhranjenosti djevojčice ali i njenog dvogodišnjeg brata Vuka te trogodišnje sestre Sare uhapšeni su i pritvoreni njihovi roditelji Darko Đorđević i Milica Janković.

Maša je sahranjena na lokalnom groblju dok ljekari još uvijek liječe njenog brata i sestru od zadobijenih promrzlina i uboda insekata, piše Blic.

Ovaj stravičan slučaj roditeljskog nemara šokirao je cijeli region, a šta se događalo u ovoj porodici otkriveno je kada su roditelji doveli bebu ljekaru jer nije “željela da jede”. Odmah je ustanovljeno da je beba mrtva. Obaviješteni su policija i Centar za socijalni rad, pa je dvoje starije djece ovih nevjenčanih supružnika Vuk (2) i Sara (3) zbrinuto na Dječjoj klinici u Nišu.

Zanimljivo je da baba i deda dječice koji žive u istom mjestu uopće nisu primijetili zapuštenost njihovih unučića i činjenicu da su zbog toga životno ugorženi.

Navodno su posljednji put bili u kući, koja više podseća na deponiju, septembra prošle godine, kada su im pomagali da spreme zimnicu.

– Imali su veliku tragediju. Istog dana, 8. novembra prošle godine, kada se rodila mala Maša, preminulo im je unuče od ćerke i bili su okupirani tom tragedijom – kaže rodbina.

Deda i baba po ocu su prihvatili da sahrane bebu, ali je troškove snosio Centar za socijalni rad. Pored istrage, koja treba da utvrdi nemar roditelja, država je pokrenula i proceduru da se ustanovi ima li odgovornosti i propusta nadležnih službi.

Kako saznaju “Novosti”, patronažne sestre su imale “problema u kontaktu sa porodicom”, pa su od svojih nadležnih tražile da ih oslobode obaveze odlaska u tu porodicu.

– Imajući u vidu da je predmet u nadležnosti tužilaštva, Zdravstveni centar se neće izjašnjavati o navedenom bez odobrenja nadležnih organa – stoji u saopštenju koje je potpisao v. d. direktora Zdravstvenog centra dr Ivica Rakić.

Izvor: Blic

Back to top button