U eksploziji u Banovićima lakše povrijeđen mladić, policija traga za napadačem

Foto A.Ć

Tuzlanska policija još uvijek traga za osobom koja je sinoć oko 20:30 sati bacila eksplozivnu napravu na diskoteku QM u Banovićima, a koja je u vlasništvu bivšeg predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) TK Mirsada Kukića.
Za Klix.ba je potvrđeno da je uviđaj na mjestu događaja sinoć prekinut te da će danas biti nastavljen.

Kako saznajemo, u eksploziji je jedna muška osoba lakše povrijeđena te joj je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja u Banovićima nakon čega je puštena na kućno liječenje.

Jake policijske snage i dalje se nalaze na području Banovića, a u ovu općinu sinoć su kao pojačanje stigli i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a TK iz Tuzle.

Inače, sinoć se u centru Banovića okupilo oko 100 mještana koji su zabrinuti za svoju sigurnost nakon napada na diskoteku koja je u vlasništvu Mirsada Kukića, nekadašnjeg predsjednika KO SDA TK koji je s ove pozicije smijenjen prije nekoliko dana.

Zasad nepoznata osoba na diskoteku je bacila eksplozivu napravu, odnosno bombu u vrijeme kada je imenovana nova Vlada TK na čelu s premijerom Jakubom Suljkanovićem. On je u premijersku fotelju zasjeo nakon unutarstranačkog raskola u SDA koji političku scenu potresa već nekoliko dana.

Ovaj raskol za posljedicu je imao smjenu Vlade TK i premijera Bege Gutića kojima je nakon cjelodnevne rasprave u Skupštini TK izglasano nepovjerenje.

Za ovaj potez Gutić je javno prozvao predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i Mirsada Kukića koji su, kako je naveo, u četvrtak uvečer u Sarajevu dogovorili njegovu smjenu.

(Vijesti.ba / Klix.ba)

Back to top button