MAMA SE NA SAHRANI NIJE MOGLA ODVOJITI OD BIJELOG KOVČEGA: U RIJECI SE UTOPIO 5-GODIŠNJI BLIZANAC…

Mališan, star samo 5 godina, rizikovao je svoj život u očajničkom pokušaju da spasi svog brata blizanca iz ledene vode u koju je ovaj upao dok su se njih dvojica igrali.

Potpuno shrvani roditelji malenog Kaydena Flecka smogli su snage da progovore o «noćnoj mori» u kojoj, kako tvrde, žive otkako je smrtno stradao njihov sin.

Kayden je upao u riječni tok u Ballymeni (Sjeverna Irska) u subotu oko 1 poslijepodne, a struja ga je odvela daleko nizvodno, javio je BelfastLive.

Dječak je izvučen iz vode i helikopterom prebačen u Kraljevsku bolnicu u Belfastu, no uprkos svim naporima medicinskog osoblja na odjeljenju za dječije bolesti, istog dana nešto kasnije on je proglašen mrtvim.

Bio je dovoljan samo trenutak da se dogodi tragedija. Učenik osnovne škole `Harryville` igrao se sa svojim bratom blizancem Jaydenom u dvorištu kada se izgubio iz vida oca Darrela Flecka.

– Nismo očekivali da će to biti zadnji put da vidimo dva dječaka kao dva musketira – izjavio je gospodin Fleck za BBC. Objasnio je da je okrenuo leđa dječacima samo na trenutak i odmakao se od njih nakratko, a već za nekoliko minuta počela je potraga…

– Mislio sam da su dječaci možda u parku. Otrčao sam do parka, ali ih tamo nije bilo. U jednom trenutku čulo se Jaydenovo dozivanje u pomoć i odmah sam znao da se nešto strašno desilo – prisjetio se otac užasavajućeg trenutka.

Jayden je dotrčao iz pravca rijeke, što je oko pola milje udaljeno od bivšeg doma familije, a njegova odjeća bila je mokra.

U šoku, mališan je ispričao roditeljima da je pokušao pomoći bratu da izađe iz vode ali ga nije mogao dohvatiti.

Odmah su alarmirane hitne službe i započela je potraga, koja je okončana nakon što je Kayden pronađen četiri milje od mjesta gdje je upao u vodu.

– Jayden nam je rekao da je Kayden htio ići u park, jer je želio vidjeti patke. Dječaci su zaista bili u parku, ali su pogriješili put kojim su se trebali vratiti kući. Još nije sasvim jasno kako je završio u rijeci.

Doznajemo.com/A.N.

Back to top button