Vučić poslao poruku Izetbegoviću: Manje koristiti te riječi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi mnogo više volio kada bi se u BiH manje koristio rječnik optužbi na račun drugih naroda, a malo više jezik razumijevanja i zajedništva.

Vučić je napomenuo da nije vidio izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je optužio srpsku i hrvatsku stranu za širenje netačnih informacija o radikalizaciji i opasnosti od islamskog ekstremizma u BiH.

“Ne bih da komentarišem nešto sa čijim sadržajem nisam upoznat, ali bih mnogo više volio kada bi se u BiH manje koristio rječnik optužbi na račun drugih naroda, a malo više jezik razumijevanja i zajedništva”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu, nakon susreta sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim.

Vučić je istakao da Srbija nema nikave pretenzije ka BiH, te da želi poštovanje Dejtona i integriteta Republike Srpske unutar BiH i ništa više, ni manje od toga.

“Želimo dobre odnose među narodima u BiH, Srbima, Hrvatima i Bošnjacima. Ne mislim da izjave u kojima ćete da govorite loše o predstavnicima drugih naroda ili političkim željama drugih naroda donose bilo kakav boljitak ili napredak”, naveo je Vučić.

Fokus

Back to top button