Stao u odbranu Bošnjaka pa zaradio tužbu: Gradonačelnika Doboja tuže za širenja nacionalne mržnje prema Srbima

Uprkos tvrdnjama iz škole, javnosti i opozicionih odbornika da nema međunacionalnih problema u dobojskoj školi “Dositej Obradović”, lokalna skupština ipak će raspravljati o ovoj temi. Direktor škole najavljuje tužbu za klevetu i širenje nacionalne mržnje protiv gradonačelnika Obrena Petrovića (SDS).

Pričom o međunacionalnim problemima, gradonačelnik pokušava da disciplinuje direktora škole Vedrana Gligorića, koji je odbornik Socijalističke partije, tvrde u dobojskoj opoziciji.

“Јasno je da je problem što je direktor škole Srbin, što je u pitanju Vedran Gligorić koji opoziciono nastupa prema gradonačelniku. Ovo njegova metoda koju on dugo koristi je metoda ucjene i pritiska na onoga koji je u njegovoj strukturi, ili pozicijom ili radnim mjestom”, ističe odbornik SP Srđan Todorović.

Sanja Vulić, odbornica SNSD-a, kaže da Klub odbornika SNSD-a ostaje pri stavu da se ova tačka dnevnog reda treba skinuti sa skupštinskog zasjedanja zato što smatraju da je gradonačelnikovo ponašanje krajnje nedopustivo i nekorektno.

Gradonačelnik danas nije bio dostupan medijima. Ranije je izjavio da o međunacionalniim problemima, treba da raspravlja Skupština grada i da u školi u kojoj je više od 60 odsto djece druge nacionalnosti direktor treba da bude Bošnjak. Zahtjev opozicije da Skupština o ovome ne raspravlja, kolegijum nije uvažio.

Direktor škole Vedran Gligorić optužuje Petrovića da njegovi saradnici obilaze roditelje i zaposlene u školi, pokušavajući da da dođu do njihovih priznanja koja bi potvrdila da međunacionalni problemi u školi postoje.

“Sve je to jedna laž koja je plasirana i iza koje stoji politika i ništa drugo. Za ovo će Petrović sigurno dobiti tužbu i prijavu za klevetu”, dodaje Gligorić.

Zbog tvrdnji o međunacionalnim problemima, zaposleni u školi od gradonačelnika su tražili izvinjenje, ali je Petrović izjavama dolio ulje na vatru, pa su nastavnici najavili da će se obratiti ombudsmanu za ljudska prava.

U Organizaciji porodica poginulih tvrde da je namjera gradonačelnika da smijeni jedino dijete poginulog borca na mjestu direktora u Gradu, nastavak njegovog progona boračke populacije u Doboju.

Slobodna Bosna

Back to top button