Užas: Bik žestoko napao matadora u Kolumbiji, muškarac jedva ostao živ

Borba matadora i bika u koridi u Kolumbiji užasnula je gledaoce koji su se držali za glavu kada ga je bik bacio na zemlju. Matador je tada zavrištao od bola, a bik ga je nekoliko puta probio rogom u pozadinu, prenosi Net.hr.
Španskog matadora Juliana Lopeza (35) povrijeđeni bik bacio je u vis poput krpene lutke, a zatim ga je probio svojim smrtonosnim rogovima u borilištu La Santamaria u Bogoti, piše Mirror.

Video snimak pokazuje Lopeza kako izaziva bika koji je već više puta uboden kopljima i krvari. Matador je mahao crvenom krpom, ali je životinja preskočila predviđenu metu i umjesto toga rogovima pogodila Lopeza.

Ljudi su požurili da mu pomognu, pa su prebacili veliko ljubičasto platno preko bikove glave kako bi omeli životinju da bi Lopez uspio da pobjegne.

Lopez je uspio da se uspravi i otrčao je do ivice ringa. Šokirani gledaoci su bili užasnuti i sve vrijeme su se hvatali za glavu. Uprkos tome što se može vidjeti da Lopezu curi krv kroz pantalone, nakon kratkog odmora vratio se u ring i ponovo počeo da izaziva bika.

Publika ga je glasno pozdravila kada je završio s nastupom, a bik je odvučen iz ringa.

Matador je zatim hitno prebačen u bolnicu gdje je operisan zbog povrede duboke 15 centimetara. Lopez je poznati matador u svojoj rodnoj Španiji i zemljama Latinske Amerike, gdje je ova tradicionalna borba takođe popularna.

Lopeza je već probušio bik prije dvije godine u Sevilji, nakon što mu je arogantno okrenuo leđa, a životinja je iskoristila priliku za osvetu.

Avaz

Back to top button