Burna rasparava Lukača i Šukala u Narodnoj skupštini

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je večeras u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je nabavka radara i kamera za kontrolu bezbjednosti saobraćaja bitan projekat za Srpsku s ciljem bezbjednosti saobraćaja i sprečavanja broja nesreća, samim tim i broja stradalih.

Lukač je naglasio da je “priča” o nabavci ove opreme počela prije godinu i po dana i da je javno-privatno partnerstvo praksa koja se koristi u svim evropskim zemljama, kao i u regionu, navodeći da je to unošenje svježeg kapitala, odnosno finansiranje nečeg što ne može da se isfinansira iz budžeta.

On je rekao da Ministrastvo unutrašnjih poslova ne ulaže ni marke, niti podiže kredit, a dobija prihod iz ovog projekta.

“Za sve što nije u skladu sa zakonom, spreman sam da odgovaram. Sve je transparentno i sve se vidi, a sve ostalo su političke konstrukcije”, naglasio je Lukač.

Nakon niza optužbi poslanika NS-a koji djeluje u Klubu poslanika PDP-a Adama Šukala koji tvrdi da se iza ovog projekta kriju “kriminalne radnje”, Lukač ga je upitao “do kada misli da priča o poštenju i navodnoj zaštiti građana”, kada je dvije godine u Gradišci “uzimao pare tom istom narodu”.

“Nemoj da pričam o tvojim malverzacijama u `M:telu`. Biće prilike da i o tome pričamo. Ovdje ima mnogo poštenih ljudi, a oni koji imaju repove iza sebe neka ćute, jer ne dozvoljavam da neko od mene pravi lopova, a najmanje ti Šukalo, da ne bih rekao ko si i šta si radio”, istakao je Lukač.

Lukač je naglasio da nema firmu na svoje ime i da nikada nije procesuiran ili osuđen za bilo kakvu krađu, utaju, pronevjeru.

On je poručio Šukalu da ne može od njega praviti lopova.

Odgovarajući Lukaču, Šukalo je rekao da mu supruga radi u “M:telu” i da nikada nije pronevjerio bilo šta.

“U Kulturnom centru sam radio 11 mjeseci, imao sam menadžerski ugovor. Policija je dolazila u Centar i mene saslušavala”, naveo je Šukalo i dodao da Lukač čini sve kako bi ga, kako kaže, otjerao iz države.
nezavisne.com