Kvalifikacije za SP: Zmajevi u prepunoj Skenderiji pobijedili Belgiju u posljednjim sekundama

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prepunoj Skenderiji savladala Belgiju rezultatom 72:70.

Izabranici Duška Vujoševića su bili bolji rival tokom prvog poluvremena, a u nekoliko navrata prednost naših košarkaša iznosila je sedam poena.

Na poluvrijeme smo otišli sa prednošću 34:28, a odlično su igrali Andrija Stipanović koji je ubacio 10 poena i Nemanja Gordić.

Krizni period za naše najbolje košarkaše dolazi u drugom poluvremenu, koju je Belgija riješila u svoju korist, a bilo je 23:11.

U četvrtoj četvrtini Belgija je koševima Serona imala prednost koja je iznosila i osam razlike. U finišu se ipak bude Musa i Gordić, koji laganim poenima anuliraju prednost, a napravili smo seriju od 9:0.

Ipak, pravu dramu smo gledali u posljednjim sekundama utakmice. Prvo su Gordić i Musa poenima donijeli prednost našem timu, a bilo je 70:67. Ipak Belgija uzvraća trojkom Tabua i dolazi do izjednačenja, a bilo je 70:70.

U posljednjim sekundama Gordić pogađa dva slobodna bacanja što se na kraju pokazalo kao krucijalno za novu pobjedu našeg nacionalnog tima.

Najefikasniji kod bh. tima bio je Gordić sa 17, a pomogli su mu Stipanović i Musa sa 16.

Kod Belgije najbolji su bili Seron sa 19, a 16 koševa je dodao Obasohan.

Naša reprezentacija je sada na omjeru 2-1, a naredni susret igramo u nedjelju u 15 sati kada gostujemo u Permu kod Rusije.

Avaz

Back to top button