STANJE NA PUTEVIMA: ZA OVA VOZILA JE ZABRANJEN SAOBRAĆAJ!

Zbog ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, sporije se saobraća u višim predjelima naše zemlje. Izdvajamo puteve: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Srbljani-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Otoka, Bosanski Petrovac-Drvar, Prijedor-Banja Luka-Bosanska Gradiška, Sarajevo-Rogatica, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Kupres i Banja Luka-Turbe. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se korištenje lanaca.

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 3.500 kg, na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

Na magistralnim putevima M-14 Srbljani-Bosanska Krupa i M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozoravamo na mogućnost sniježnih lavina.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, kod mjesta Rijeka.

Na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima moguća je mjestimična poledica. U južnim krajevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone, te savjetujemo oprezniju vožnju. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

CRNA HRONIKA BIH

Back to top button