Fahrudin Bulić, čovjek koji je proučio 11 hatmi i 8.372 jasina za žrtve genocida u Srebrenici

Livnjak Fahrudin Bulić je redovi učesnik na “Maršu mira” do Potočara. Prvi put je išao sa još trojicom Livnjaka 2010. godine, slijedeće godine sa sekretarom MIZ Livno Samirom ef. Đonlagićem, da bi prošle godine išao do Goražda, pa sa Goraždanima do Potočara, a ove godine sa prijateljima iz Bugojna i drugih mjesta.

Bulić je za žrtve genocida u Srebrenici tokom godine proučio i 11 hatmi koje simboliziraju datum stradanja, te 8372 jasina, za svaku žrtvu po jedan. Dova za proučene hatme i jasine je, kako nam je izjavio Bulić, proučena u srebreničkoj džamiji 5.jula iza džume namaza, a proučio ju je livanjski zet i srebrenički imam Damir ef. Peštalić.

“Dova u Livnu za proučene hatme i jasine žrtvama genocida proučiće se večeras iza teravih namaza u džamiji Balaguši o čemu sam se dogovorio sa Samirom ef.Đonlagićem, jer je priličnije da se prouči na dan genocida nego po mom povratku iz Potočara”, javio nam je Bulić iz Potočara.

Bulić je već dva mjeseca bez naknade brinuo i o livanjskim džamijama na Topovima i Milošnik što će raditi i tokom ramazana kad se vrati.

“Nije sve u parama, premda ne radim”, izjavio nam je Bulić, jedan od prvih 28 livanjskih prvoboraca u posljednjem
ratu.

Da ga dragi Allah dž.š nagradi. (Iz arhive 2013.godine)
zasrebrenicu

Back to top button