Vučić: Zašto da se ispričam Hrvatskoj, što su protjerali 250.000 ljudi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju kako je tijekom nedavnog posjeta Republici Hrvatskoj štitio interese Srbije. Objasnio je kako se nije ispričao jer Srbija i Hrvatska različito vide događaje iz povjesti.
– Prvi sam koji je imao hrabrosti reći im u lice, jasno i nedvojbeno, da drukčije vidimo ‘Oluju’, koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji… Nisam se ispričao jer mi različito vidimo stvari koje su se dogodile u prošlosti – kazao je Vučić za TV PINK.

Vučić je kazao kako su ga novinari tijekom posjeta Hrvatskoj ‘kao osice napadali’, te da mu to ‘nije nimalo ugodno’.

– Pitali su me za neke izjave iz 90-ih u Glini… Pa nisam ja tada govorio samo u Glini, bio sam i u Vojniću, Vrginmostu… I tada sam rekao kako se nadam da će Republika Srpska Krajina opstati. Je li to za ispriku, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta. Zar je to manje bitno? – rekao je Vučić.

On je ocijenio kako je danas veći strah kod Srba u Hrvatskoj nego li strah koji osjećaju Srbi na Kosovu, južno od Ibra gdje teško žive, a ‘vlasti iz Prištine upravljaju i njihovim životima’.

– Ali, u Hrvatskoj su toliko uplašeni da su se skrivali od kamera i polovica ih se nije smjela pojaviti, plašeći se šta bi im se poslije moglo dogoditi ako ih netko vidi na televiziji – kazao je Vučić.

(Vijesti.ba / FENA)

Back to top button