TUGA, DA SE SRCE STISNE: BOSANKA KOJA JE POGINULA U NESREĆI U SAD-U IMALA JE SAMO JEDNU ŽELJU

Direktor studentskog doma “Onondaga Community College”, u američkoj saveznoj državi New York, gdje je živjela Samra Osmanović (20), djevojka koja je u petak ujutro poginula u stravičnom sudaru, opisao je ovu djevojku kao “vrlo energičnu”, koja je uvijek bila spremna da pomogne svojim kolegama studentima.

– Znao sam je malo, ali onoliko koliko sam je imao priliku upoznati, ona je bila vrlo ljubazna i puna energije. Gotovo da je uvijek imala osmijeh na licu – izjavio je gospodin O.J.Shepard, kako ga citiraju američki mediji.

20-godišnjakinja je jedna od tri osobe koje su poginule u petak ujutro, kada se automobil u kojem si bili sudario s terencem čiji je vozač, kako tvrdi policija, bio pod uticajem alkohola, prenosi portal Haber.ba.

Druge dvije žrtve su 18-godišnji učenik spomenutog koledža po imenu Michael Walker, i 19-godišnji bivši učenik Baylie Rose, koji je i upravljao vozilom Sedan u kojem su se nalazili stradali.

Policija je optužila 30-godišnjeg vozača `terenca` po imenu Anthony Saccone, za vožnju pod uticajem opojnih sredstava, vjerovatno će biti optužen i za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama i bijeg s mjesta događaja. Njegov auto se, naime, nakon sudara zapalio, ali ga je policija brzo pronašla.

Osmanovićeva je, inače, bilo vrlo aktivna u programu uključivanje studenata u zajednicu unutar kampusa. Studirala je tzv. “human services”, program koji obučava mlade ljude za rad u cijelom nizu službi koje birnu o ljudima. Očito, imala je veliku želju da pomaže drugima…

– Svi smo u tuzi. Mi smo ovdje kao jedna velika familija i blisko smo povezani – izjavio je Shepard.

Samra je s familijom došla u SAD iz Bosne i Hercegovine. Imala je problema s hodanjem, zbog kojih je koristila kolica za kretanje.

(Hayat/Foto: Ilustracija)

Back to top button