Blic: Dodik kandiduje Mladićevog sina za predsjednika RS

Foto: Agencije

Beogradski Blic na naslovnoj strani sutrašnjeg broja donosi vijest da će Milorad Dodik za predsjednika Republike Srpske kandidovati sina ratnog generala Ratka Mladića, prvostepeno osuđenog za genocid u Srebrenici.
Darko Mladić je jedan od mogućih kandidata SNSD-a, odnosno Milorada Dodika, za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima, tvrdi beogradski list.

Ova informacija nije nova, jer je Dodik nedavno u društvu nekih svojih bliskih ljudi iz tajkunksog svijeta najavio takvu mogućnost, pravdajući to činjenicom lošim rejtingom potencijalnih kandidata iz njegove stranke.

Kao mogući kandidati SNSD-a u ovdašnjoj javnosti se pominje i Željka Cvijanović, kao jedna od najodanijih osoba Milorada Dodika.

Interes za tu kandidaturu, prema tim izvorima, je pokazivao i Nebojša Radmanović, a Dodik je razmišljao i o svom sekretaru Siniši Karanu, kao i bivšem prvom obavještajcu i policajcu Sredoju Noviću, prenosi BN.

Ukoliko doista bude sin generala Mladića, Darko Mladić onda će to biti okršaj dvojice Hercegovaca, odnosnoa Gačana,

Darko Mladić po majci je Gačanin, a Vukote Govedarice koji je kandidat Saveza za promjene za funkciju predsjednika Republike Srpske dolazi iz Gacka.

Darko Mladić živi u Beogradu i u Republici Srpskoj nije nikada živio.

Ukoliko će zaista da bude kandidat Dodikov za predsjednika Republike Srpske, mlađi Mladić moraće da se prijavi da živi u Republici Srpskoj.

Darko Mladić učestvovao je i ranije na skupovima koje je organizovao Dodikov SNSD.

(Vijesti.ba)

Back to top button