Muškarac prijetio bombom u kafiću u Zvorniku

Foto: Arhiv / Vijesti.ba

Službenici Policijske stanice Zvornik uhapsili su 25-godišnjeg M. S. iz Zvornika, nakon što je u jednom ugostiteljskom objektu prijetio da će baciti ručnu bombu u kafić.
Prema policijskom izvještaju, M. S. je uhapšen zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Policijskoj stanici Zvornik prijavljeno je da u ugostiteljskom objektu u Čelopeku, M.S. drži u ruci eksplozivnu napravu (bombu), prijeteći da će je aktivirati. Ubrzo nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su pronašli M. S. i uhapsili ga, dok su eksplozivnu napravu privremeno oduzeli. O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem operativnih i istražnih mjera i radnji u cilju kompletnog dokumentovanja navedenog događaja – saopćio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Kako smo nezvanično saznali, kad je policija došla, M. S. je već bio u kafiću, dok je bombu ostavio ispred ulaza, nakon čega je uhapšen, a bomba oduzeta.

(Vijesti.ba / Avaz)

Back to top button