Pjanić golom iz penala odveo “Staru damu” u finale Kupa Italije

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Kupa Italije nakon što su danas na domaćem terenu savladali Atalantu sa 1:0 u revanšu polufinala ovog takmičenja.

Bh. reprezentativac postigao jedini gol na utakmici / Foto: EPA

Stara dama je u dvomeču protiv kluba iz Bergama slavila s ukupnih 2:0 i tako se plasirala u finale Kupa Italije. Atalanta je u Torino doputovala da se nadigrava s Juventusom jer je bilo jasno da nemaju šta izgubiti. U prvom dijelu bilo je nekoliko šansi na obje strane, ali ostalo je 0:0.

Fantastičnu priliku da anulira zaostatak i dođe u vodstvo u ovoj utakmici Atalanta je imala u 64. minuti. Gomez je dobio dugu loptu i krenuo sam prema golu Juventusa, a Buffon je napravio veliku grešku jer je pokušao prvi da dođe do lopte. Gomez je sjajno šutirao i već počeo slaviti gol, ali je lopta na kraju pogodila stativu.

Samo nekoliko trenutaka kasnije gosti su imali još jednu dobru šansu. Ponovo je odličnu šutirao Gomez, ali je lopta otišla tik iznad gola Juventusa. I kako to biva u fudbalu Juventus je kaznio Atalantu za ove promašaje. Jedan od igrača gostiju faulirao je Matuidija u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je bez problema zatresao mrežu Atalante za 1:0. Do kraja meč rezultat se nije mijenjao i Juve je zasluženo proslavio plasman u finale gdje će igrati protiv boljeg iz duela Lazio – Milan koji se večeras igra na Olimpicu. U prvom susretu ovih ekipa na San Siru nije bilo golova.

http://www.dailymotion.com/video/x6ff7oe

(Bportal.ba/Sportsport.ba)

Back to top button