I KARAULA ZATVORENA! PROČITAJTE STANJE NA PUTEVIMA!

Zbog protesta građana i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na petlji Šićki Brod (Tuzla).

Nove sniježne padavine koje su tokom dana zahvatile našu zemlju usporavaju odvijanje saobraćaja na pojedinim dionicama. Zbog intenzivnih sniježnih padavina na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo preko prevoja Karaulatrenutno ne mogu saobraćati teretna vozila. Na putevima Livno-Kupres-Šuica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i preko Romanije, za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. Zbog snijega na kolovozu otežano se saobraća i na magistralnom putu M-17 Mostar-Jablanica, a na ovoj dionici česti su i zastoji.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura na svim pravcima prisutna je poledica.

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali je, zbog niskih temperatura na pojedinim dionicama usporeno djelovanje posipnog materijala. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenicazbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povodom Dana nezavisnosti BiH večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.
Crna Hronika BiH

Back to top button