Odlaze li minusi: Kakvo nas vrijeme očekuje danas i narednih dana

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima sa snijegom. U Hercegovini postupan prelazak snijega u kišu. Krajem dana i u Bosni snijeg će postupno prelazi u kišu.

Velike količine kiše dovest će do topljenja snijega

Intenzivnije padavine u noći, sa četvrtka na petak, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Poslijepodne povremeno sa slabim snijegom, koji će postepeno prelaziti u susnježicu i kišu. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen.

Sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom. U jutarnjim satima i dio prije podneva ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom. Intenzivnije padavine na istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje od 40 do 60 litara po kvadratnom metru. U ostatku zemlje padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne do 6 do 10 stepeni.

U subotu pretežno oblačno. U Hercegovini se očekuje kiša u jutarnjim satima i tokom večeri. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana. Na planinama sa snijegom. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stepeni.

Za nedjelju se predviđa također pretežno oblačno. U Bosni sa susnježicom i snijegom, u Hercegovini sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stepeni.

Izvor: Faktor

Back to top button