Petlja Šićki brod: Došli smo po svoja prava, ostajemo dok se ne riješi

   
Petlja Šićki brod u Tuzli već duže od 30 sati je u potpunoj blokadi. Sudeći prema situaciji na terenu tako će biti do daljnjeg, odnosno dok na pregovore u Tuzlu ne stigne resorni ministar Salko Bukvarević.

Ni snijeg, koji je počeo padati, demobilisane borce nije pokolebao u namjeri da se ovdje zadrže dok se situacija ne riješi.

Abid Imširović Abe, predvodnik boraca još jednom je kazao kako oni nigdje ne idu.

– Došao sam po svoje pravo i ostajem ovdje dok se sve ne riješi. Zna se šta mi tražimo, to su tri stavke. Rok je bio do 26. februara – kazao je Imširović i dodao kako su oni sve vrijeme pokušavali pravnim putem doći do svojih prava.

– Zamislite ovo, radim u firmi i jedan dan ne odem na posao, ja dobijem otkaz, ja ne radim, ja nemam platu. Ova mafija prima platu, oni su za mene mafija. Ne može više ovako – ogorčen je Abid.

Damir Kavgić došao vozio je iz pravca Gradačca prema petlji i pred borcima svjedočio da nema nikakve istine u tome da su na cestama kolone ljudi sa djecom.

– Nijedan automobil nije zaustavljen, nema nikakve kolone i kunem se da nema djece u automobilima – kazao je Kavgić bacivši se na koljena.

(Vijesti.ba / Avaz)

Back to top button