Ahmetović: Pitam Durakovića ko je kriv za gubitak načelničke pozicije u Srebrenici

Zastupnik Nezavnisnog bloka Sadik Ahmetović komentarisao je za Klix.ba izjavu bivšeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića o političkim mešetarima koji su navodno krivi za propast probosanske politike u RS-u.
“Meni je drago što je Ćamil Duraković konačno progovorio o tome da je SDA krivac za loš položaj Bošnjaka u entitetu RS, a istovremeno mi je žao što, opet, nismo uspjeli da čujemo od njega ko je krivac imenom i preizmenom”, rekao je Ahmetović za Klix.ba podsjećajući da je Duraković nakon izgubljenih izbora u Srebrenici u više navrata ‘prijetio’ da će reći ko je kriv za njegov poraz.

“Pitao bih ga, dakle, ko su ti mešetari?

 Danas, kad je već odlučio da bude samostalan, možda je vrijeme da konačno saznamo ko je doveo do gubitka načelničke pozicije u Srebrenici. 

Mislim da je imenovanje krivca za gubitak Srebrenice ključno da se stvore zdrave osnove za zajednički nastup probosanskih stranaka”, rekao je Ahmetović.

On je kazao kako se mora raditi zajedno, da se izborni kapecitet treba pojačati što više može, te da se ne to smije raditi nauštrb činjenica.

“Koliko god u SDA vjerovali da je Općina Centra deset puta vrjednija od Srebrenice, za Bošnjake-povratnike ona je bila simbol i dokaz da se znamo ujediniti i izboriti za naša prava. Zato je od ključnog značaja da saznamo ko je radio sve da je izgubimo jer takve osobe ni u kom slučaju ne mogu biti uključene u nove političke projekte u RS-u”, zaključio je naš sagovornik.
Klix

Back to top button