Dodik: Priča se da iza Ivanića stoje Britanci, Izetbegović je nemoćan

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je ambasador BiH u Rusiji Mustafa Mujezinović provocirao kada se Moskvi fotografisao sa zastavom Republike BiH.

To je, po njemu, još jedna potvrda da je BiH “nemoguća zemlja”, te je naglasio da nije dovoljna samo inicijativa za njegovu smjenu, već je taj posao potrebno završiti.

Dodik je rekao da je cilj bio poniziti Srbe, zbog čega ne vidi mogućnost da BiH opstane, ako ne bude dogovora tri naroda i dva entiteta.

“Bošnjaci ne poštuju BiH kako predviđa Ustav. To je potvrdio posljednji u nizu skandala u diplomatiji BiH. Moram da postavim pitanje – zašto dajemo pare u budžet da se finansiraju takvi ambasadori? Sve zavisi od toga šta će uraditi srpski predstavnici u Sarajevu. Nije dovoljno pokrenuti inicijativu, treba to i izvršiti. Takvi ljudi ne mogu da predstavljaju BiH, jer mi nismo u takvoj BiH. To treba da bude mjera”, rekao je Dodik večeras za Televiziju Pink.

On je naglasio da sa pričom o ratu izlazi član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, jer je nemoćan.

Komentarišući navode da iza njegovog potencijalnog protivkandidata za mjesto srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića stoji Velika Britanija, Dodik je rekao da već duže postoji priča o takvoj konekciji.

“To nikada nije potvrđeno, niti dementovano. Da li jeste ili nije treba da se ostavi vremenu da pokaže, ali očigledno da ne pričaju o meni tu priču”, rekao je Dodik.

Kada je riječ o kandidatu SNSD-a za predsjednika Republike Srpske, Dodik je naveo da nije korektno što se u tom kontekstu pominje Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, jer sa njim o tome nije razgovarano.

“Darko je veoma dobar, pametan momak, politički obrazovan, ali sa njim nije razgovarano”, rekao je Dodik i naveo da će o kandidatu za predsjednika Srpske razgovarati sa koalicionim partnerima /DNS i SP/.
Fokus

Back to top button