Ramić:Iz SDA isključeni Fetah Hujdur, Zijad Suljkanović i Mufid Klinčević, uskoro nova isključenja

Iz Stranke demokratske akcije isključena su tri člana Općinskog odbora u Kalesiji.

Izlaznu kartu dobili su i članovi OO SDA Kalesija poslanici u Skupštini TK Fetah Hujdur, Zijad Suljkanović i Mufid Klinčević novoizabrani ministar poljoprivrede TK. Povjerenik OO SDA Kalesija potvrdio je ovu informaciju za NEON Televiziju.

– Uskoro će bit još isključenja. Hujduru, Suljkanoviću i Klinčeviću je ponuđeno da se izjasne da li će djelovati u okviru struktura SDA, odnosno da se isključe od djelovanja kroz neformalnu grupu i novu političku stranku – kazao je Ramić, te objasnio da su oni nisu prihvatili ponudu.

SDA

Podsjećanja radi poslanici u Skupštini Fetah Hujdur i Zijad Suljkanović na 47. redovnoj sjednici Skupštine TK glasali su za smjenu vlade na čelu sa tadašnjim premijerom Begom Gutićem.

Fetah Hujdur je kazao da se neće žaliti i da će prihvatiti isključenje iz stranke. Istog mišljenja je i Zijad Suljkanović koji kaže da će biti dio novog političkog projekta, odnosno “Pokreta demokratske akcije”.

Na novinarsko pitanje da li je pokretač Mirsad Kukić, Zijad Suljkanović odgovara: ” S obzirom da je Mirsad Kukić bolestan, ne vjerujem da će biti na čelu stranke, ali će nam pomoći da istu osnujemo”.

Odluku o isključenju iz SDA ministar poljoprivrede Mufid Klinčević nije komentarisao jer zbog obaveza, kako je kazao, nije u mogućnosti da razgovara.

(Bportal.ba/ntv.ba)

Back to top button