SDA Banovići: Izdaja Mirsada Kukića je ista izdaji Fikreta Abdića

Općinski odbor SDA Banovići održao je tribinu u mjesnom ogranku Omazići, podružnica Gutići kao odgovor na jučerašnju “dezinformaciju” onima koji su se odmetnuli od politike i principa SDA , a skrivaju se iza imena i politike rahmetli Alije Izetbegovića i rahmetli Sulejmana Tihića.

Skupu je prisustvovalo oko 500 pristalica i članova SDA, a građanima su se obratili bivši ministar u Vladi TK Fahrudin Skopljak, a sada član povjereništva kantonalnog odbora SDA TK te bivši premijer Vlade TK, a sada zamjenik predsjednika kantonalnog povjereništva SDA TK i predsjednik povjereništva OO SDA Banovići Bego Gutić.

Sa skupa je poslana jasna i nedvosmislena podrška SDA, predsjedniku Bakiru Izetbegoviću i politici koju zastupa i vodi.

“Još jednom je pokazano da je SDA, pogotovo u Banovićima najjača politička partija te da su posljednja dešavanja u SDA dodatno učvrstila ugled koji SDA ima u narodu.
Osuđeni su oni i njihova politika koji su na krilima SDA više od dvadeset godina radili za svoje lične interese i ciljeve, a ne za SDA”, navodi se u saopćenju.

Članovi i simpatizeri koji su prisustvovali skupu jasno su osudili izdaju Mirsada Kukića i njegovih slijepih sljedbenika, upoređujući to sa izdajom Fikreta Abdića i pokušajem stvaranja nove autonomije i dijeljenja i cijepanja bošnjačkog nacionalnog korpusa.

Najavljeno je da će u narednom periodu OO SDA Banovići u svim mjesnim ograncima održati svoje javne tribine s ciljem upoznavanja članstva sa aktuelnom političkom situacijom, kao i početkom priprema za naredne opće izbore.
24h.ba

Back to top button