Vozač koji je usmrtio Bosanku na slobodi uz kauciju od 100.000 dolara (FOTO)

Hiljade motociklista koji su se vozili kroz prometnu raskrsnicu puta Onondaga u američkom gradu Njujorku, podsjetile su u ponedjeljak na stravičnu nesreću u kojoj je 23. februara poginulo troje mladih ljudi, među kojima i 20-godišnja studentica iz BiH Samra Osmanović.

Na mjestu nesreće u kojoj su, osim Samre, poginuli i Bejli Rouz (Baylie Rose) te Majkl Volker (Michael Walker), građani su ostavili cvijeće, igračke, svijeće i krstove, piše Syracuse.com.

– Mi (volimo) Samru, RIP – bila je poruka koju je neko napisao na jednom balonu.

Policija je saopćila da je vozač SUV-a Entoni Sakon (Anthony Saccone), koji je udario u vozilo troje nastradalih, bio pijan. On je nakon nesreće pobjegao, ali ga je policija pronašla kod njegove majke.

Sakon je optužen za tešku nesreću i bijeg sa mjesta događaja, a pušten je na slobodu uz kauciju od 100.000 dolara. Predviđeno je da se naredne srijede pojavi na sudu.

djevojkaBrojni prijatelji porodica nastradalih pokazali su podršku sakupljanjem novčanih sredstava za troškove ukopa žrtava i postavljanje spomenika.

Samrina majka Sabaheta, koja je imala 42 godine, umrla je od raka deset dana prije teške nesreće. Porodica Osmanović u Ameriku je došla 1997. godine.

(Izvor: Avaz.ba)

Back to top button