Novi detalji smrti Astorija: Svi su ga čekali na doručku, a on je bio mrtav u hotelskoj sobi

Nogometna Italija oplakuje Davida Astorija (Davide, 31), nogometaša Fiorentine, koji je jutros pronađen mrtav u sobi hotela “La di Moret” u Udinama.

Slučaj koji je potresao Apenine, ali i veliki dio Evrope, s obzirom na to da je riječ o reprezentativcu Italije, ali i bivšem igraču Spartaka iz Moskve, glavna je tema mnogih medija.

Čeka se autopsija

Istražitelji rade na ovom slučaju, nakon što se Astori nije pojavio na doručku ekipe uoči utakmice protiv Udinezea.

Trenutna verzija je da je Astori umro od posljedica srčanog udara, ali će konačni sud imati istražitelji nakon što bude završena autopsija tijela.

– David je uvijek bio prvi na doručku. Kada se u 9.30 sati nije pojavio, znao sam da se nešto dešava – priča portparol Fiorentine Arturo Mastronaudi, dodajući da David nije odgovarao ni na telefonske pozive.

Dalje priča ide, da su saigrači provalili u Davidovu sobu i zatekli ga mrtvog u krevetu.

– Kada smo ušli u sobu, nije davao znakove života. Sumnjamo da je umro od posljedica srčanog udara. Ne možemo opisati našu tugu – dodao je Mastronaudi.

Iza sjajnog nogometaša rođenog u Bergamu, koji je igrao za Kaljari (174 nastupa), Milan, Romu… i nesuđenog igrača Mančester junajteda, kojeg je Dejvid Mojes (David Moyes) želio dovesti kao zamjenu za Nemanju Vidića i Rija Ferdinanda, ostali su dugogodišnja pratilja Frančeska Fioreti (Francesca Fioretti) i dvogodišnja kćerka Vitorija (Vittoria).

Džeko, Toti, Bufon…

Od Astorija su se danas oprostili mnogi asovi svjetskog nogometa, a među prvima i naš Edin Džeko. Riječi tuge prenijeli su i Điđi Bufon (Gigi Buffon), Frančesko Toti (Francesco Totti) i Andrea Pirlo, koji su s Davidom dijelili svlačionicu u dresu “Azura”, kao i Milan, Juventus, Roma…

Sve utakmice u Seriji A su odgođene, a danas se igrači Fiorentine vraćaju kući, bez svog kapitena Davida Astorija.

Sport.avaz.ba

Back to top button