Alves: Žao mi je Astorija, ali hiljade djece umire dnevno, a nikoga nije briga za to

Zbog smrti kapitena Fiorentine Davidea Astorija mečevi Lige prvaka i Evropske lige, koji se igraju u utorak, srijedu i četvrtak, počet će minutom šutnje.
Tako će evropski klubovi odati počast tragično preminulom Italijanu, a Astorijeva iznenadna smrt glavna je tema u fudbalskom svijetu.

Upravo je zbog toga veliku pažnju u italijanskoj javnosti izazvala izjava Danija Alvesa uoči utakmice PSG-a i Real Madrida. Alves je poručio kako je tužan zbog Astorijeve smrti, ali i da svakoga dana umire hiljade djece i da nikoga nije briga za to. Poručio je kako suosjeća sporodicom, ali i kako nije u redu da smrt njegovog donedavnog kolege privlači više pažnje od nesretnih događaja koji pogađaju ljude svakodnevno širom svijeta.

– Nismo toliko potreseni kao u Italiji jer ga nismo poznavali. Žao mi je njegove porodice. Davide je napravio što je morao u ovom haotičnom svijetu i sada je na boljem mjestu. U svijetu dnevno umire hiljade djece, oni ne dobijaju dovoljno pažnje, a jednako su važni. Kao da nikoga nije briga za to. Svi ćemo umrijeti prije ili kasnije jer je život prolazan. Možda smo svi tužni, ali nam sigurno nije teško kao njegovoj porodici, poručio je Alves.

Izvor: Faktor