Dudakovićeva poruka saborcima: Sjetite se februara 2014, nemojte da opet manipuliraju vama!

Govoreći na tribini Dudaković je istakao kako je uvjeren da će BiH uslijediti bolja vremena, ističući kako demobilisani borci koji proteklih dana protestuju na ulicama FBiH ne smiju dozvoliti da budu izmanipulirani navodeći pritom primjer velikih februarskih protesta 2014. godine

Bivši general Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atif Dudaković govorio je na javnoj tribini pod nazivom “Volim domovinu”.

Tribinu je povodom Dana nezavisnosti organizirao Medžlis Islamske zajednice Bihać u saradnji sa bihaćkim muftijstvom, kao i Islamskim pedagoškim fakultetom u Bihaću i Udruženjem Vatan.

Govoreći na tribini Dudaković je istakao kako je uvjeren da će BiH uslijediti bolja vremena, ističući kako demobilisani borci koji proteklih dana protestuju na ulicama FBiH ne smiju dozvoliti da budu izmanipulirani navodeći pritom primjer velikih februarskih protesta 2014. godine.

“Borci sada imaju brojnih problema i manipulisanja sa boračkim organizacijama. Vidite šta se dešava. Kad čitate knjige samo je crno, a nije baš tako, jer ipak se voze auta, otvaraju perspektive”, rekao je Dudaković.

“Vjerujem da će Bosna izdržati jer ima srce, ima dušu, a tu je naša mekoća. Naše pjesme nisu usmjerene ni protiv jednog naroda”, dodao je Dudaković na tribini navodeći kako smatra da je rješenje problema u obrazovanju i podizanju samosvjesti.

Rekao je i kako je laž postala način političkog ophođenja.

https://www.facebook.com/1698430597067392/videos/2048607078716407/

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

Back to top button