Italijanska Serie A od naredne sezone uvodi velike promjene

Foto: Twitter

Italijanska Serie A pretrpit će u budućnosti velike promjene, a najvažnije su datum zatvaranja prijelaznog roka te uvođenje Boxing Daya.

Prijelazni rok bit će zatvoren 18. augusta ove godine, jedan dan prije početka sezone Serie A, a odluka je došla nakon što je i engleski Premiership u septembru odlučio da se prijelazni rok zatvori prije početka sezone.

Dosad se prijelazni rok zatvarao početkom septembra u većini evropskih zemalja, nakon početka sezone, što je dovelo do brojnih optužbi za transfer špekulacije koje zasjenjuju nogomet.

Predsjednik Italijanskog olimpijskog odbora Giovanni Malago također je rekao kako će Serie A uvesti dva kola utakmica između Božića i Nove godine, ponovo slijedeći model Premiershipa.

Tako bi se sljedeće sezone mečevi trebali igrati 22., 26. i 29. decembra, a prvenstvo bi imalo odmora do 20. januara.

Podsjetimo, Italija je tradicionalno imala pauzu za Božić i Novu godinu, ali je promijenila tradiciju ove sezone kada su se 26. i 27. decembra odigrala kola ligaških utakmica s Kupom Italije.

https://twitter.com/SerieA_TIM/status/970947091127291904/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Fsport%2Fnogomet%2Fitalijanska-serie-a-od-naredne-sezone-uvodi-velike-promjene%2F180306129

Klix.ba

Back to top button