SKANDALOZNO: Knjiga o Ratku Mladiću na kasi srebreničkog marketa

Ratko na kasi srebreničkog marketa kojeg sigurno 60% drže Bošnjaci i u njemu kupuju jer u Srebrenici nema drugog većeg marketa.

Jutros je sve naše bošnjačke kupce dočekalo neugodno iznenađenje “komandant” koji je uništio i pobio Srebreničane.

Kako “lijepa” hvala svima Bošnjacima koji stotine maraka svakog mjeseca ostaviše u tom marketu.

Razmišljam kako “dobar” marketing i način da se zahvališ svojim kupcima.

Hvala im svima koji su učestvovali u ovome, što probudiše moja sjećanja, što pokazaše gdje mi je mjesto i šta misle o meni.

A mi, Bošnjaci, u Srebrenici ćemo i dalje brojati jedni drugima krvna zrnca i čekati da nam neko drugi, ja l’ iz Sarajeva ja l’ odakle pomogne.

No, ovo nas treba ojačati i urazumiti.

Moja kćerka u prvom razredu osnovne škole crta nekog bradatog čiku (Sv. Savu) u čije ime je njen djed, pradjed i čukundjed ubijen.

Moje djete uči srpski “materinji” jezik.

A 70% djece u školi su Bošnjaci. Shvataju li ti nastavnici kao i prodavači u marketima da nije Bošnjaka ovdje koga bi učili i kome bi prodavali.

Iznad moga grada je veliki krst na srednjovjekovnoj tvrđavi, kao znak obilježja teritorije, itd. Primjera je more jedno.

A mi smo narod koji trpi sve zarad mira i stabilnosti i prosperiteta. I neka znaju da ćemo trpiti i još više jer kad su naši najmiliji dali život za ovu grudu možemo i mi otrpiti i ove uvrede i poniženja koja nismo ničim zaslužili.

(ZASREBRENICU.ba)

Back to top button