Zeleni čaj i med za čisto i zdravo lice

Problem sa aknama prisutan je u našim životima, ako ne konstantno, onda sigurno u jednom periodu našeg života. A kako nam je estetika kože lica veoma bitna stalno smo u potrazi za adekvatnom njegom i načinima čišćenja kože.

Međutim, koliko god nam pomagali, ti preparati su jake hemikalije koji isušuju našu kožu, i zato imamo prijedlog za vas. Pređite na prirodnu metodu čišćenja lica.

Trebaju vam samo med i zeleni čaj, i naravno strpljenje.

Potrebno je da svakog jutra popijete zeleni čaj sa kašičicom meda, koji će utjecati na to da se vaš organizam očisti, kao i da se pospješi rad metabolizma.

Takođe, ima funkciju i u otklanjanju suvišne masnoće iz organizma, te smirivanja iritirane kože. Kesice čaja potom možete koristiti kao masku za lice, tako što ćete iscijediti ostatak vode iz kesice i pomiješati sa medom koji je jedna od najzdravijih stvari koje nam priroda nudi. Tu masku možete mazati svako veče i ispirati je mlakom vodom. Koža će vam biti nahranjena i preporođena.

Kesice zelenog čaja još možete koristiti i kao oblogu za podočnjake. Pomoći će da vaše lice povrati punoću i bude odmorno.

Zeleni čaj odlikuje se bogatim antioksidantima koji pomažu uljepšavanju kože i pročišćavaju je od slobodnih radikala. Med sa druge strane uspješno uklanja crvenilo, hrani kožu i ubija bakterije koje izazivaju akne. Poslije ovakvog tretmana hidrirajte kožu nekom kremom i pustite je da odmori. S obzirom da koristite prirodne preparate naoružajte se strpljenjem, jer je proces dugotrajan, ali ipak na kraju efikasan.

Vijesti.ba

Back to top button