IZ MINUTE U MINUTU: ŠTA SE DOGAĐA AKO POPIJETE VIJAGRU

Čak polovina muškaraca između 40 i 70 godina doživjelo je erektilnu disfunkciju, a velika većina je spas potražila u maloj plavoj piluli – vijagri. Idealno je uzeti plavu pilulu sat vremena prije spolnog odnosa, no ona se u tijelu zadržava satima tako da, realno, možete imati više odnosa u jednom danu.

Svi su svjesni njenog učinka, ali rijetko ko zna kako ona stvarno funkcioniše i što se nakon uzimanja vijagre događa u organizmu.

Kompanija Superdrug napravila je istraživanje kako bi objasnila hemijske reakcije u tijelu i njihov uticaj na seksualni život muškarca, piše britanski Mirror.

U prvih 12 minuta

Tijelo brzo apsorbuje vijagru, a dio muškaraca koji pati od erektilne disfunkcije će osjetiti prve efekte, tj. dobiti erekciju u prvih 12 minuta nakon uzimanja tablete, prenosi Fosmedia.

27. minut

Ako muškarac nije doživio erekciju tijekom prvih 12 minuta onda je može postići za pola sata. Istraživanje je pokazalo da je najviše muškaraca dobilo erekciju 27 minuta nakon uzimanja pilule.

Doktori upozoravaju da ako se i onda ništa ne dogodi da muškarci trebaju pričekati do sat vremena jer još uvijek postoji mogućnost za erekcijom.

57. minut

Pilula sada postiže svoju maksimalnu koncentraciju u krvi i to je glavni razlog zašto se preporučuje muškarcima da je uzmu sat prije spolnog odnosa.

4. sat

Sad se već doza pilule u tijelu smanjila za 50%, ali to ne znači da više nije moguće postići erekciju. Pogrešno je mišljenje da se erekcija ne može postići nakon isteka ovog vremena.

10. sat

U jednom od provedenih istraživanja, ispitanici su lako mogli postići erekciju čak i nakon 10 sati od uzimanja pilule.

Čak i 12 sati kasnije mnogo muškaraca može postići erekciju, ali smanjuje se njeno trajanje, u prosjeku na 16 minuta.

Dan kasnije

Nakon 24 sata skoro svi tragovi pilule nestaju iz krvotoka, a s njim i svaka pomoć s erekcijom.

(Hayat/Foto: Ilustracija)

Back to top button