Hoće li i glumac Enis Bešlagić u trku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?!

Ovo je čovjek koji može voditi naš narod u Sarajevu, u Banjoj Luci, u Mostaru – navodi se u obrazloženju

Političke satranke u BiH ovih dana izose prijedloge iz svojih redova za članove Predsjedništva BiH na prestojećim oktobarskim izborima, a među imenima političara našao se i jedan glumac.

Popularnog Enisa Bešlagića za bošnjačkog člana Predsjedništva predložio je Gradski odbor SDP-a Banja Luka, objavivši ovu inicijativu na svom Facebook profilu uz sljedeće pojašnjenje:

“Upravo uz saglasnost drugarica i drugova, prijedlog SDP-a Banja Luka, za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, je naš glumac Enis Bešlagić. Ovo je čovjek koji može voditi naš narod u Sarajevu, u Banjoj Luci, u Mostaru – napisali su iz SDP-a Banja Luka na svom Facebook profilu.

Uz ovaj prijedlog, GO SDP-a Banja Luka objavio je i emotivni govor Enisa Bešlagića iz 2016. godine, na dodjeli “Večernjakovog pečata”, koji je izazvao mnogo pažnje u bh. javnosti, a glumac je tada svima poručio “da rata više nikada ne bude”!

Upravo uz saglasnost drugarica i drugova, prijedlog SDP-a Banja Luka, za člana Predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda,…

Posted by GO SDP Banja Luka on Samstag, 10. März 2018

Bešlagić je tada proglašen osobom godine, a njegovog tadašnjeg govora, posvećenog svim Bosancima i Hercegovcima koji BiH vole i osjećaju kao svoju domovinu, prisjetite se u priloženom videu:

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)