NOVI DETALJI TRAGIČNE SAOBRAĆAJNE NESREĆE KOD LIVNA U KOJOJ SU STRADALA TROJICA MUŠKARACA

U trenutku pisanja ovog teksta još je trajala obdukcija nad trećom žrtvom saobraćajne nesreće koja se dogodila u subotu navečer na Borovoj glavi, na putu Šujica – Livno, javlja novinar “Avaza” s lica mjesta.

Obdukciju radi travnički specijalista patolog dr. Amir Spahić. Ona je pokazala da se kod sve tri žrtve radi o teškim povredama i obilnim krvarenjima, usljed čega su na licu mjesta podlegli Almedin Tiro (24) Ame iz Mokronoga, općina Tomislavgrad, te Mario Mikulić (29) iz Bugojna i Maro Drašković (36) iz Makarske, koji je vozio nastradalog Marija i njegovu teško povrijeđenu majku Mariju Mikulić (52), koja se nalazi na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Livnu gdje su joj kazali za tragediju koja se desila.

Almedin bio divno dijete

– Jadna Marija, prerano je ostala bez supruga, a sada i bez mlađeg sina. U Makarskoj su živjeli kao podstanari gdje je Marija radila kao kuharica. U Bugojno ih je navodno rent-a-car vozilom prevozio njihov prijatelj iz Makarske Maro Drašković, i da tako završe… Tragično da ne može gore. Uz to je i prije nesreće Marija bila nešto bolesna. Sad joj je ostao jedan sin. Kazali su joj za tragediju. Samo ona zna kako joj je… – kazao nam je, dok se čekao završetak obdukcije, bliži rođak nastradalih Mikulića, ne želeći da ga imenujemo niti fotografiramo.

Prema majčinoj želji, sina će joj ukopati u Bugojnu do oca. Najvjerovatnije već sutra, ali još nije sigurno.

– Tragedija i šok. Teško mi je. Naš Almedin je bio divno dijete, dobar radnik. Ne znam kako će mu majka Sabira ovo podnijeti, srčana je bolesnica – kazao je ispred livanjske mrtvačnice otac nastradalog Almedina Remzija Tiro kroz suze, dodajući da su dženazu planirali za ponedjeljak, a vidjet će da li iza podne ili iza ikindija-namaza.

Čekaju jednu od Almedinovih sestara da dođe, i ostalu rodbinu.

Dirljiv oproštaj

Prilažući fotografiju nastradalog brata na svojoj Facebook stranici, dirljivu poruku napisala je njegova sestra Almedina Tiro:

– Živote moj, sunce moje milo, ne da sestra zlato svoje… Nek ti Allah dž.š. da vječni rahmet. Boli me duša živote moj, mladosti moja.

Za razliku od Tire i Mikulića, za nastradalog Draškovića je, kao državljanina Hrvatske i mještanima Makarske, složenija situacija oko sahrane, jer se čeka ponedjeljak i sređivanje papirologije da se može preko granice.

Crna hronika/Avaz

Back to top button